Site Navigation

inovarteendless possibilities

Вести

 • Завршена реконструкцијата на Народниот Театар во Гевгелија.


  После 15 години, со реконструкцијата на Народниот театар во Гевгелија, кој сега располага со 330 седишта, му се врати стариот архитектонски изглед. Иноварте како подизведувач работеше на неговата внатрешност, ентериерот, кој што изобилуваше со руинирани декоративни лајсни, од кои беа извадени примероци и според нив направени нови исти лајсни. Како и на реконструкција и конзервација на фигурата на фасадата на Народниот театар.

  После земјотресот во 1990 година и пожар во 1996 година кога театарот ја прекинал својата работа, во Ноември 2012 година завршно го доби својот автентичен изглед. Свеченото отворање на театарот со присуство на Министерката за културта Елизабета Камчевска Милевска, градоначалникот со советниците на општината Гевгелија, изведувачите и бројни гости и љубители на театарската уметност се одржа на 18.Декември.2011 година со изведбата на претставата „Свадбата на Фигаро“ на Македoнскиот народен тeтар.

 • Завршено реновирањето на казиното Астра


  Казиното Астра кое се наоѓа на локација, Стара Рампа, Кисела Вода минатиов месец беше во завршната фаза на своето реновирање. Темата на ентериерот на кој работеше Иноварте претставуваше играта Антички Египет. Пирамиди, скулптури на свинги, скулптура на Клеопатра како и релјефи со хиероглифи и египетски цртежи како оние што ги цртале по зидовите во пирамидите се дел од внатрешното уредување. Додека за реновирањето на фасадата се изработи да наликува на египетски храм.

 • Реконструкцијата на ограда на мост на река Луда Мара Кавадарци


  Под покровителство на општината на Кавадарци и градежни работи на Иноварте, во Ноември 2012 година беше заврешена реконструкцијата на оградата на мостот на река Луда Мара во Близина на Основното Училиште Гоце Делчев во Кавадарци. Старата метална ограда беше заменета со нова ограда од бетонски елементи, стубчиња и парапети во комбинација со метални рукохвати. Подоцна истата доби и соодветно осветлување што го прави Кавадарци привлечен и уреден град.